Verbeter de flexibele schil

ZOSz denkt met de zorginstellingen mee, en we onderscheiden ons hiermee van reguliere bemiddelaars en uitzendbureaus. We leggen hierin de focus op kwaliteit, duurzaamheid en transparantie in de relatie tussen zorginstelling, zzp’er en bemiddelaar. Wij versterken het vaste personeel met een flexibele schil in de vorm van een groep vaste gezichten die aan alle kwaliteitseisen van de zorginstelling voldoen.

Daarnaast kijken we ook naar de mogelijkheden om zzp’ers terug te brengen in loondienst, om op die manier het personeelstekort direct aan te pakken. Ook is detachering via ZOSz mogelijk.

Werken met favorieten

Ons doel is om ervoor te zorgen dat de juiste match wordt gevonden tussen zorginstelling en zorgverlener. Daarom werken wij met favorieten. De zorginstelling geeft aan welke kwalificaties nodig zijn voor een bepaalde afdeling of opdracht, en ZOSz koppelt een passende zorgverlener. Wanneer na één of twee proefdiensten beide partijen tevreden zijn, gaan we kijken of we deze zzp’er favoriet kunnen maken bij de zorginstelling.

Een favoriet is een zorgverlener waar de zorginstelling tevreden over is, en onderling regelmatig diensten mee kan afspreken. Een win-win situatie voor iedereen. Wanneer 24 uur of meer per maand wordt ingezet, krijgt de zorginstelling een korting op de bemiddelingsfee. Deze korting wordt achteraf berekend, zonder verplichting voor de zorginstelling vooraf.

Meer weten over onze favorieten? Neem gerust contact met ons op!

Hieronder leest u meer over onze werkwijze, zuivere bemiddeling en de uitgebreide kwaliteitscontrole van onze zzp’ers.

Selectieprocedure ZZP’ers

Met de zzp’ers die bij ZOSz binnenkomen gaan we vooraf uitgebreid in gesprek. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de opvolgplicht, en de consequenties wanneer een zzp’er niet komt opdagen. Onze speerpunten zijn:

  1. Betrouwbaarheid
  2. Kwaliteit
  3. Transparantie
Selectieprocedure ZZP’ers

Zuivere bemiddeling

Als bemiddelaar houden wij in de gaten wanneer de relatie tussen een zzp’er en zorginstelling begint te lijken op een verkapt dienstverband. We gaan op tijd met beide partijen in gesprek, zodat er bij controle van de Belastingdienst altijd sprake is van een duidelijke en zuivere bemiddelingsrelatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.

Zuivere bemiddeling

Loondienstbemiddeling

De groei van zzp’ers brengt een nieuwe trend met zich mee: zzp’ers die terug in loondienst gaan. ZOSz onderscheidt zich door hierin niet alleen met de zzp’er, maar ook met de zorginstelling mee te denken.

Wij spelen in op situaties waarin loondienst voor een zzp’er de betere optie is, en creëren zo een win-win situatie voor beide partijen.

Loondienstbemiddeling