Zzp’ers terug in loondienst?

De ZOSz Visie

ZOSz ziet zzp’ers als een waardevolle en noodzakelijke aanvulling op het vaste personeel bij zorginstellingen. Echter is de verhouding tussen personeel en zzp’ers/uitzendkrachten op dit moment bij veel zorginstellingen uit balans. Steeds meer zorgverleners kiezen ervoor om ontslag te nemen en (soms zelfs bij dezelfde zorginstelling) als zzp’er aan de slag te gaan.

Het is tijd om andersom te denken: Hoe kunnen we zzp’ers motiveren om terug in loondienst te gaan? Zodat de balans hersteld wordt, en zorginstellingen een vast personeelsbestand (opnieuw) kunt opbouwen.

Wensen van ZZP’ers

Uit intern onderzoek blijkt dat zeker 20% van de zzp’ers uit ons bestand serieus overweegt om terug te gaan in loondienst. Vaak hebben zij voor het zzp-schap gekozen vanwege specifieke wensen en behoeften die in hun loondienstverband niet mogelijk waren.

ZOSz brengt deze wensen in kaart, en kijkt naar manieren om het werken in loondienst voor deze twijfelaars weer aantrekkelijk te maken. Dit bespreken we met de zorginstellingen, zodat we kunnen werken naar oplossingen.

Onze werkwijze

Vanuit onze functie als bemiddelingsbureau kunnen wij een soepele overgang realiseren van het werken als zzp’er, naar een vaste proefperiode bij één opdrachtgever, naar het opstellen van een arbeidsovereenkomst.

We gaan met een zorginstelling in gesprek, om een opdracht op maat samen te stellen. ZOSz werkt gedurende het gele proces nauw samen met de zorginstelling, zo kunnen we altijd anticiperen op eventuele problemen of veranderingen in de wens van de zorginstelling.

Maak een persoonlijke afspraak

Voor zorginstellingen

Neem contact op