Je hebt vast al gemerkt dat er de laatste tijd minder diensten openstaan. Dit komt omdat de behoefte bij de zorginstelling verschuift van “Piek en Ziek naar Uniek”. Dit betekent: meer focus op het vinden van een goede match tussen zorgverlener en opdrachtgever.

Daarom werken we sinds maart 2021 met favorieten. Dit zijn zzp’ers die regelmatig diensten invullen bij een opdrachtgever, en in de meeste gevallen ook onderling direct plannen. Nu is natuurlijk de vraag: Hoe word je favoriet bij een zorginstelling? In dit artikel geven we je 3 tips.

Tip 1: Geef het aan!

Voor sommige zzp’ers is het al duidelijk dat ze favoriet zijn bij een zorginstelling, maar voor de meesten is het even wennen. We komen uit een periode waar de diensten voor het oprapen liggen, en nu lijkt het wel alsof deze “opeens” verdwenen zijn. Het is soms lastig om die omslag te maken, dus begin bij het begin: geef het aan! Bel ons op, of stuur een mailtje. Geef aan welke zorginstelling jouw voorkeur heeft, en waar jij denkt dat je goed past. Dan kunnen wij aan de slag met een koppeling.

Tip 2: Zorg dat je dossier op orde is.

In de afgelopen maanden zijn we hard bezig geweest met het vullen van het DMS in FleGo. Hierin staan als het goed is al je documenten, en ook je opleiding en bijscholingen. Verschillende zorginstellingen hebben verschillende vereisten, en de laatste tijd is er ook scherpere controle op de kwalificaties van Helpende + zorgverleners. Daarom adviseren wij: Check je dossier in FleGo en zorg dat alle relevante opleidingen en bijscholingen erin staan. Zo kun jij laten zien dat je bevoegd en bekwaam bent. 

Tip 3: Wees pro-actief.

Als je aangeeft waar jij graag wil werken, gaan wij achter de schermen voor jou aan de slag. Maar hier heb jij zelf ook grote invloed op! Zorg ervor dat je zichtbaar bent, en pro-actief werkt. Staat er bijvoorbeeld een spoeddienst in FleGo van jouw favoriete zorginstelling? Reageer snel! Krijg je van ons na een week geen update? Bel ons even en vraag ernaar. Zo blijf je bij ons en bij de zorginstelling op de radar. 

Hulp nodig?

Vind je het lastig? We zijn er voor je. Bel ons op 078-7514310, of stuur een mailtje naar info@zosz.nl.

Dan gaan we samen kijken naar jouw situatie.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Volg ZOSz op LinkedIn

Partner in flexibele arbeidsmarkt

ZOSz is in 2018 begonnen in het bemiddelen van zzp’ers, als aanvulling op het vaste personeel. Door onze samenwerking met o.a. FleGo hebben wij steeds meer mogelijkheden om door te groeien op het gebied van detachering en arbeidsbemiddeling. ZOSz ontplooit zich sindsdien als betrouwbare partner in de flexibele arbeidsmarkt, om zo uiteindelijk met personeelstekorten bij zorginstellingen te verminderen terwijl we de kwaliteit hoog houden.

Terug naar nieuws