Als zzp’er hoor je te staan voor je eigen kwaliteit, bevoegdheid en bekwaamheid. Je vertegenwoordigt immers jezelf als bedrijf. Helaas zijn er, vooral in de zorg, ook mensen die de kwaliteitseisen van een zzp’er proberen te omzeilen. Hoe herken je deze, en hoe kun je ze weren uit je organisatie?

Wat speelt er?

Deze zomer kwam er een waarschuwing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, dat er valse VOG’s in omloop zijn. Wat was hierbij het probleem? De documenten werden per mail opgestuurd, en hierdoor konden ze gemakkelijk vervalst worden. Lees hier het LinkedIn artikel dat Corina hierover schreef.

Wat doet ZOSz hiermee?

Zoals wellicht al bekend, werken wij niet met een documenten controle per mail. Wij bewaren geen enkele diploma’s, VOG’s en andere documenten van zorgverleners in ons systeem. Dit willen wij ook niet, omdat wij volgens de AVG zeer zorgvuldig om moeten gaan met het managen van persoonsgegevens.

Er is geen enkel excuus om níet de originele VOG te laten zien.

Hoe pakken we dit aan?

Wij gaan voor de persoonlijke aanpak, en dat geldt ook voor de kwaliteitscontrole.Omdat de zzp’ers persoonlijk langskomen, is er geen excuus om niet de originele VOG mee te nemen. Wij maken hier zelf geen kopie van, maar vinken het aan op het “Diploma- en Documentencheck” formulier.

Hoe oud mag een VOG zijn?

Wij hanteren persoonlijk een maximum van 2 jaar. Als zorginstelling/opdrachtgever kun je hier zelf andere eisen aan stellen. Wanneer je met ZOSz samenwerkt, kunnen wij hier rekening mee houden.

Terug naar nieuws