In de zomer en herfst van 2020 heeft ZOSz als bemiddelingsbureau een gigantische groei gezien in het aantal spoeddiensten, “Piek en Ziek”, bij verschillende zorginstellingen. Nu de COVID-cijfers in verpleeghuizen dalen en de druk minder wordt, is er een stuk minder acute inzet nodig van zzp’ers.  

We zien aan alle kanten dat er landelijk een daling is in de Piek en Ziek diensten, en zorginstellingen kunnen een groot deel met het eigen personeel invullen. Wat betekent dit voor de rol van het bemiddelingsbureau? Hoe ontwikkelt dit zich? En hoe kunnen wij én de zzp’ers hierin meegroeien

Investering in persoonlijke koppeling

We zien in 2021 een trend waarbij de behoefte verschuift van Piek en Ziek naar UniekDit betekent meer focus op de persoonlijke bemiddeling, en het vinden van een goede klik tussen zorgverlener en opdrachtgever. Dit is even schakelen! Zeker omdat we komen uit een lange periode waarin de tekorten zo hoog waren dat het werk voor de zzp´ers voor het oprapen lag. Alle handen waren hard nodig, en er was mindertijd voor persoonlijke aandacht.

Meebewegen met ontwikkelingen 

De afgelopen periode was het aanbod Piek en Ziek diensten minimaal. Deze ontwikkeling heeft verschillende gevolgen, voor onze koers en de relatie met de zzp´ers. De nadruk ligt steeds meer op een uitgebreide kwaliteitscontrole, zowel vooraf als tijdens de bemiddeling. Als zzp´er moet je je écht bewijzen, wil je een koppeling met een zorginstelling kunnen krijgen en vasthouden. De eisen worden strenger, en voor sommige zzp´ers blijkt dit toch een uitdaging Hoe zorg je dat jij boven de rest uitsteekt en de opdrachten binnenhaalt? We blijven de zzp’ers constant stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelenZaken als een positieve en proactieve inzet, professionele werkhouding en goed ondernemerschap spelen hierin mee. 

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief
Volg ZOSz op LinkedIn

Service op maat 

Daarnaast ligt de focus steeds meer op een persoonlijke service op maat voor de zorginstellingen, onze klanten. Waar ligt de behoefte? Hoe kunnen we kosten besparen? En hoe brengen wij de juiste mensen op de juiste plek? Hierbij gebruiken we steeds meer verschillende tools en oplossingen op maat. ZOSz is een jonge organisatie, en dit maakt ons zeer gedreven om in iedere situatie en verandering in de markt het beste uit ons team te halenZOSz is flexibel en blijft constant ontwikkelen. 

Meer weten? 

Wil je als zorginstelling je flexibele schil verbeteren? Klik hier voor meer informatie.

Ben je zzp’er? Klik dan hier voor meer informatie. 

Heb je een vraag of opmerking? Laat een berichtje achter of bel ons: 078-7514310.  

Partner in flexibele arbeidsmarkt

ZOSz is in 2018 begonnen in het bemiddelen van zzp’ers, als aanvulling op het vaste personeel. Door onze samenwerking met o.a. FleGo hebben wij steeds meer mogelijkheden om door te groeien op het gebied van detachering en arbeidsbemiddeling. ZOSz ontplooit zich sindsdien als betrouwbare partner in de flexibele arbeidsmarkt, om zo uiteindelijk met personeelstekorten bij zorginstellingen te verminderen terwijl we de kwaliteit hoog houden.

Terug naar nieuws